Ajankohtaista

Osakuntalaisen Unionin piirissä tehtiin valintoja ensi vuoden johdosta!

 

Osakuntalaisen edustajistoryhmän puheenjohtajana toimii Topias Tolonen.

Varapuheenjohtajiksi valittiin Sofia Rahikainen ja Aino Tuovinen.

 

Tämän lisäksi Osakuntalaisen Unionin syyskokouksessa valittiin Unionin hallitus vuodelle 2017:

Puheenjohtaja: Antti Pollari
Hallituksen jäsenet:
Salli Ahtiainen
Sami Hasunen
Tiera Hirvonen
Fanny Laaksonen
Aleksi Leppänen
Susanna Luukinen
Patrik Nurminen
Riikka Pasanen
Jasmina Zagai

- 29.11.

------

HYYn hallitusneuvottelut vuodelle 2017 on saatu päätökseen 

Osakuntalainen edustajistoryhmä mukana hallituspohjassa

Hallitusneuvotteluissa on saatu tänään 8.11. tulos, jonka muk!aisesti hallituksen muodostavat Ainejärjestöläisten edustajistoryhmä, HYY:n Vihreät, Opiskelijademarit OSY, Osakuntalainen edustajistoryhmä sekä Sitoutumaton vasemmisto. Edustajisto vahvistaa hallitusneuvottelujen tuloksen kokouksessaan.

Osakuntalainen edustajistoryhmä on tyytyväinen neuvotteluiden tulokseen: 
”Neuvottelut sujuivat hyvässä hengessä ja on huikeaa, että oma rautaisen osaava ehdokkaamme on mukana. Ylioppilaskunta saa ensi vuodeksi takuulla hyvän hallituksen, jossa on huipputyyppejä. Nyt sitä olutta", iloitsee osakuntalaisen edustajistoryhmän pääneuvottelija Otso Heiskanen.

Henkilövalintojen ohella neuvotteluissa sovittiin esimerkiksi näkyvyyden lisäämisestä kaikilla kampuksilla ja Pikku HYYn eli lastenhoitopalvelun kehittämisen selvittämisestä laaja-alaisesti.

Neuvottelutuloksen mukaisesti vuoden 2017 hallituksen kokoonpano on seuraava:

 

Laura Luoto, puheenjohtaja (HYAL)

Ada Saarinen, varapuheenjohtaja (HyVi)

 

Lauri Linna, talousjohtokunnan puheenjohtaja (SitVas)

Hanna-Maria Häkkilä (Osakuntalaiset)

Mikko Kymäläinen (OSY)
Joel Lindqvist (SitVas)
Elina Nieminen (HYAL)
Matias Nurmi (HYAL)
Elli Saari (HYAL)
Minna Silvennoinen (HyVi)
Minna Suorsa (HYAL)
Riikka Tähkävuori (HyVi)

- 8.11.

--------------------

HYYn hallitusneuvottelut vuodelle 2016 on saatu päätökseen -

Osakuntalainen edustajistoryhmä mukana hallituspohjassa

HYYn hallitusneuvottelut vuodelle 2016 saatiin eilen 11.11. päätökseen ja niiden mukaisesti hallituksen muodostavat Ainejärjestöläisten edustajistoryhmä, Edistykselliset, HELP, Opiskelijademarit OSY, Osakuntalainen edustajistoryhmä sekä Svenska Nationer och Ämnesföreningar delegationsgrupp. Edustajisto vahvistaa hallitusneuvottelujen tuloksen kokouksessaan.

Neuvottelut käytiin avoimesti sekä sovittelevasti, ja näin hallituspohja saatiinkin muodostettua varsin nopeasti. Ensi vuoden hallituksen pyrkimyksenä on ylioppilaskunta, joka tekee tavoitteellista ja tuloksekasta edunvalvontaa, varmistaa pitkäjänteisellä taloudenpidolla järjestöjensä toimintaedellytykset sekä tavoittaa, ymmärtää ja sitouttaa jäsenistönsä mukaan toimintaansa. Neuvotteluissa sovittiin myös joistakin yksityiskohtaisemmista tavoitteista vuodelle 2016.

Osakuntalainen edustajistoryhmä on tyytyväinen neuvotteluiden tulokseen:

”HYYn neuvottelukulttuuri on mennyt roimasti avoimempaan suuntaan ja on mahtavaa, että rehti meininki pysyi alusta loppuun. Erityisesti hienoa on se, miten neuvotteluissa korostettiin HYYn ja järjestöjen mahdollisuutta pitkäjänteiseen toimintaan. Ylioppilaskunta saa ensi vuodeksi monipuolisen hallituksen, jossa on aivan huipputyyppejä. ", iloitsee osakuntalaisen edustajistoryhmän pääneuvottelija Matti Lehto.

 

Hallitusneuvotteluiden tuloksen mukainen kokoonpano:

Susanna Jokimies, puheenjohtaja (HYAL)

Crista Hämäläinen, varapuheenjohtaja (HELP)

Aapeli Piesala, talousjohtokunnan puheenjohtaja (Osakunnat, KSO)

Antti Pollari (Osakunnat, PPO)

Noora Eilola (Osakunnat, PPO)

Tarik Ahsanullah (Edistykselliset)

Timo Jääskeläinen (HYAL)

Maria Loima (OSY)

Laura Luoto (HYAL)

Rasmus Olander (SNÄf)

Henna Pursiainen (HYAL)

Santeri Velin (HYAL)

 

-12.11

---

HYYn hallitusneuvottelut vuodelle 2015 päätökseen

HYYssä on käyty kuluvalla viikolla hallitusneuvottelut. Neuvottelujen tuloksena hallituksen ovat valmiit muodostamaan HYAL, osakuntalaiset, HYY:n Vihreät ja Sitoutumaton Vasemmisto. Ryhmät löysivät neuvotteluiden kuluessa hyvän yhteisymmärryksen sekä HYYn suunnasta että henkilökysymyksistä. Hallitusryhmät sopivat lisäksi seuraavaa tulevan vuoden talousarviosta: jäsenmaksua ei nosteta eikä järjestötukia leikata.

Kyseiset ryhmät esittävät edustajistolle hallituksen muodostajaksi HYALin HuK Mari Kyllöstä. Lisäksi neuvotteluissa sovittiin, että hallitus valitsee keskuudestaan varapuheenjohtajaksi HYY:n Vihreiden valtiot. yo. Pilvi Nummelinin ja talousjohtokunnan puheenjohtajaksi Osakuntalaisten fil. yo. Otso Heiskasen.

Hallituksen jäseniksi ryhmät esittävät seuraavia henkilöitä:

VTK Alviina Alametsä (HYY:n vihreät)

Valtiot. yo. Miran Hamidulla (HYAL)

Fil.yo. Otso Heiskanen (osakuntalaiset)

KK Susanna Jokimies (HYAL)

Valtiot. yo. Ella Keski-Panula (osakuntalaiset)

Teol.yo. Minna Mäkitalo (HYAL)

Valtiot. yo. Pilvi Nummelin (HYY:n vihreät)

Valtiot. yo. Mimmi Piikkilä (Sitoutumaton vasemmisto)

Fil.yo. Hanna Piitulainen (HYAL)

HuK Pasi Pykälistö (osakuntalaiset)

Valtiot. yo. Vihtori Suominen (Sitoutumaton vasemmisto)

 

- 11.11.

---

 

Osakunnilta 8 edustajistoon

HYYn edustajistovaalien tulokset julkistettiin eilen kello kymmenen jälkeen illalla. Osakuntien edustajistoryhmä menetti vaaleissa yhden paikan. 

 

Vaalituloksen pohjalta muodostuva Osakuntien edustajistoryhmä koostuu 8 varsinaisesta ja 16 varaedaattorista. Varsinaisina edaattoreina läpi pääsivät EPO-PPO -listalta Elina Tyynelä, Teemu Palkki ja Ella Keski-Panula, KSO-VSO -listalta Aapeli Piesala, SavO-listalta Riikka Ruuth, DGO-listalta Manuel Ackermann, ESO-SatO-listalta Jasmina Zagai ja HO-listalta Kasperi Pastila.

 

Varsinaiset edaattorit ja varaedaattorit ilmoitetaan nettisivuillamme kokonaisuudessaan tarkistuslaskennan päätyttyä.

 

- 6.11.

---

 

Osakuntalaisia ehdolla edustajistoon numeroilla 261-402!

 

Osakuntalaisen vaalirenkaan kautta lähti jälleen tänä vuonnakin ehdolle todella kelpo joukko ehdokkaita. Tutustu ehdokkaisiin täällä.

HYYn edustajistovaalit käydään 29.-30.10. ja 4.-5.11.2014. 

 

- 8.10.

 

-----

Ehdolle edarivaaleihin!

Haaveiletko urasta politiikan pyörteissä? Onko opintotuki mielestäsi riittämätön? Lisää pyöräteitä Helsinkiin? Haluaisitko olla vaikuttamassa siihen, kuinka vastuullista liiketoimintaa HYY pyörittää? Menetitkö hermosi, kun yritit löytää asuntoa Helsingistä tai saada yhteyttä proffaasi?

Älä tyydy valittamaan kaverille - edarivaalit tulee!

Niin mikä edari? Edari eli Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan edustajisto on HYYn korkeinta valtaa käyttävä elin. 60-paikkainen edustajisto tekee poliittisia linjauksia ja esimerkiksi päättää, miten ylioppilaskunnan rahoja käytetään ja millaisiin asioihin aikaa käytetään. Edustajisto myös valitsee HYYlle hallituksen, päättää budjetista sekä asettaa tavoitteet ylioppilaskunnan omistamille yhtiöille, kuten Unicafelle. Edarin kautta pääsee vaikuttamaan ylioppilaskuntaan, kaupunkiin sekä valtakunnallisiin opiskelijoita koskeviin asioihin - ei mikään turha mesta siis. Edustajisto valitaan kahden vuoden välein edustajistovaaleissa, joissa jokainen ylioppilaskunnan jäsen on äänioikeutettu. Marraskuussa onkin luvassa vaalihumua - lähde mukaan!

Osakuntien edustajistoryhmä on poliittisesti sitoutumaton, osakuntalaisten edariryhmä. Meille on tärkeää, että opiskelijan hyvinvointi taataan myös tulevaisuudessa. Vaaliohjelmastamme voit lukea tarkemmin, mitkä asiat ovat erityisen lähellä sydäntämme. Lähtemällä mukaan vaaleihin ehdolle voit osaltasi vaikuttaa ylioppilasliikkeen suuntaviivoihin, tutustua uusiin ihmisiin ja ennen kaikkea saada uusia hienoja kokemuksia.

Jokaisella meistä on jotain annettavaa ylioppilaskuntapolitiikkaan. Uutta näkemystä tarvitaan! Monesti uusi opiskelija huomaa vanhaa ja kalkkiutunutta edarijäärää paremmin epäkohtia ja pursuaa uusia ideoita ja näkökulmia. Ylimääräisen energian voi kanavoida juhlien lisäksi myös edunvalvontaan ja politikointiin! Eikä kannata murehtia, vaikka HYY tuntuisikin vielä kovin etäiseltä. Kukaan ei ole seppä syntyessään - itse ainakin olin aika pihalla HYY-kuvioista lähtiessäni mukaan edarivaaleihin pari vuotta sitten. Hommaan pääsee kuitenkin äkkiä sisälle ja aina saa kysyä. Meidän edariryhmämme on ihana.

Eli siis tervetuloa mukaan tekemään vauhdikasta vaalisyksyä! Lähde ehdolle, se on kivaa ja palkitsevaa. Jokainen ehdokas ja ääni tulee tarpeeseen :) Ja jos mielessäsi on mitä tahansa kysyttävää, älä epäröi ottaa yhteyttä oman osakuntasi vaalipäällikköön tai renkaan vaalipäällikköön; ella.keski-panula@helsinki.fi.

Linjataan kun tavataan!

-ella

 

-5.9.2014

--------------

Unionin uusi haalarimerkki

 

Osakuntalaisen Unionin haalarimerkkikilpailun voittajatyö on valittu. Haalarimerkin suunnitteli Ville Myllylä Kymenlaakson Osakunnasta. Haalarimerkkejä on myynnissä tulevilla avajaiskarnevaaleilla!

 

-10.8.2014

----------

Piknikille!

 

Hemmon päivä lähestyy ja Osakuntalainen Unioni järjestää perinteeksi muodostuneen Hemmon päivän piknikin 22.5. klo 16 alkaen. Sään salliessa piknikiä vietetään Vallilanlaakson puistossa kiven heiton päässä Vallilan osakuntakämpistä ja Mäkelänrinteen uimahallista. Levitämme piknikviltin jalkapallokenttien takana olevan sorsalammikon läheisyyteen. Paikalta löytyy pientä purtavaa, juotavaa, pihapelejä ja mukavaa osakuntalaista seuraa! Omiakin eväitä, vilttejä ja pelejä saa halutessaan tuoda. Sateen sattuessa hengailemme näillä näkymin Mäkelänrinne 5 A:n kerhohuoneella. Tapahtuma on avoin kaikille osakuntalaisille.

Tervetuloa!

 

Keväisin terveisin,
Unionin hallitus

fb-event: https://www.facebook.com/events/1448516615387245/

 
-6.5.2014
------------

Osallistu haalarimerkkikilpailuun!

 

Osakuntalainen Unioni saavuttaa tänä vuonna 30 vuoden iän ja sen kunniaksi polkaisemme käyntiin haalarimerkkikilpailun! Kisa on avoin kaikille Unionin jäsenosakuntiin kuuluville ja päättyy Hemmon päivän piknik -päivänä 22.5.2014. Voittajalle on luvassa ilmainen sisäänpääsy syksyn Rengastusbileisiin ja pullo kuohuvaa. Päästä siis mielikuvituksesi valloilleen ja taiteile Unionia ja sen pyöreitä vuosia kuvastava merkki!

 

Säännöt:

-Osallistua saa kuka tahansa Unionin jäsenosakuntaan kuuluva.
-Sama ihminen voi osallistua kilpailuun myös useammalla kuin yhdellä luonnoksella.
-Haalarimerkin kuvan tulee jollakin tavoin liittyä Osakuntalaiseen Unioniin.
-Maksimihalkaisija merkille on 7,5 cm. Merkin muoto on vapaa.
-Voit piirtää paperille tai koneella.
-Liitä yhteystietosi mukaan palkitsemista varten. Kilpailutyöt arvioidaan nimettöminä.
-Voittavan työn valitsee Unionin hallitus.
-Osallistua voi 22.5.2014 klo 23:59 asti.

Lähetä luonnoksesi pdf- tai jpg-tiedostona määräaikaan mennessä Unionin varapuheenjohtajalle sähköpostitse suvi.okkola(a)helsinki.fi. Lisätietoja Unionin hallitukselta.

T. Osakuntalaisen Unionin hallitus

 

-6.5.2014
--------------
 
Osakuntalaisen Unionin perinteinen kevätrengastus on taas täällä!

Tervetuloa kevään raikkaimpiin bileisiin, kun pääsiäispuput ja –tiput valtaavat KSO:n tanssilattian 16.4.! Pääsiäinen pärähtää käyntiin klo 22.00.

Tanssilattian räjäyttää Mikael Kosmos –bändi sekä DJ N3rdporn, Deejay R ja Salos & Jicera [Club 86 Recordings]! Illan aikana on mahdollisuus myös lunastaa paikkansa VIP-tiloihin tapaamaan bändiä! Jotta nälkä ei pääse yllättämään innokkaintakaan bilettäjää, on illan aikana ostettavissa pientä purtavaa.

Tule siis kokemaan kevään parhaat bileet ennen pääsiäislomalle karkaamista! Sisään pääset opiskelijakortilla!

Tiivistettynä:

Mitä? Kevään raikkaimmat bileet!

Missä? KSO/ Casa Academica (Perhonkatu 6)

Milloin? 16.5. klo 22-4

Millä hintaa? 3€/4€ (osakuntalaiset/ muut opiskelijat) Sisään opiskelijakortilla!

Seuraa tapahtumaa myös facebookissa:
https://www.facebook.com/events/434383463372519/

 
- 3.4.2014